Patroon op Maat

Niemand is standaard - dus onze patronen ook niet. 

Patronen uit radeerbladen geven vaak geen perfecte pasvorm. Er moet steeds opnieuw veel worden aangepast om jouw kledingstuk mooi te laten passen. 

Om de patronen direct op eigen maten te kunnen ontwerpen zijn door de “Ambachtelijke Kleermakers Modevak Opleiding” de basismallen voor de top met mouwen en kragen op eigen maten ontwikkeld. Met deze basismal, die op jouw lichaam ingemeten en getekend is, kun je jouw ontwerpen direct vormgeven.

Ben je een ervaren hobby kleermaker en bekend met het aanpassen van patronen dan kan je, aan de hand van de bijbehorende AKMO lesmap 'Patroon op Maat -Top' (POM) direct aan de slag in de cursus POM-TOP-1.

Tijdens deze cursus, die bezocht wordt door maximaal 6 personen, leer je het belangrijkste over de coupeverwerking, rimpels, plooien, kraag- en mouwenvormen. 

Na het afronden van de cursus ben je klaar voor het werkelijke ontwerpen en zelf tekenen van verschillende blouses, japonnen en eenvoudige jasjes. Combineren en herleiden brengt jouw basiskennis tot leven.

 

Inmeten persoonlijke maten:

Om de mallenset te kunnen realiseren wordt, na inschrijving een inmeetsessie georganiseerd, waarbij alle deelnemers van de cursus ingemeten worden en de mallenset bij de start van de cursus klaar zullen liggen.

 

De cursus:

De cursussen worden in "de Pannehoef" in Oosterhout verzorgd door de zeer ervaren kleermakers (leraressen in opleiding) die in het kader van hun afstudeerstage het zelfstandig lesgeven zullen ervaren. De stagebegeleiders zullen hierbij altijd op de achtergrond aanwezig zijn.

De basisvaardigheden worden in acht lessen van 2½ uur doorlopen. Hierbij wordt om de week, op de even weken een les gevolgd. Op de oneven weken worden de thuisopdrachten verwerkt om de volgende lesmoment weer verder te kunnen.

 

Volgens hetzelfde systeem kan worden ingeschreven voor de basiscursus 'Patroon op Maat - Rok en Broek'.

Wil je daarna nog meer weten, dan schrijf je in voor de vervolgcursus 

 

      'Patroon op Maat' Blouse en Jurk
'Patroon op Maat' Blouse en Jurk
  'Patroon op Maat' Rok en Broek
'Patroon op Maat' Rok en Broek
Wil je een afspraak maken voor een vrijblijvend informatief gesprek meld je dan aan via de button
Wil je een afspraak maken voor een vrijblijvend informatief gesprek meld je dan aan via de button

Ik ben aangesloten bij:

De 'Ambachtelijke Kleermakers Modevak Opleiding': AKMO

Het 'Landelijk Platform voor Modevakonderwijs': LPM-mode

De "Branchevereniging Mode Ambachten': BMA

De 'Nederlandse Kostuumvereniging'.

De 'Nederlandse Hoedenvereniging'.

 Het Adres:   

Sint Paulusweg 5, 

4902 PS Oosterhout.

BTW id: NL NL001188848B26

KvK: 20068647