Paspoppen op kwart- en halve schaal mt 40

De paspoppen op schaal zijn bestemd voor de kleermakers in opleiding of kleermakers met ruime ervaring achter de naaimachine.
De paspopjes worden als materiaalpakket aangeleverd. 

De patronen voor de dames popjes hebben de standaard maat 40. De herenpop heeft maat 48. 

Ze worden uitgevoerd in geappreteerd linnen en afgevuld met 100% zuiver gekaarde wol.
De bijgeleverde bodemplaat is voorzien van boorgaatjes, waar je zelf een sokkel aan kunt monteren. Een sokkel compleet gemonteerd met de bodemplaat is optioneel bij te bestellen.

Het patroon voor het heren model is alléén op halve schaal leverbaar.


Het losse armdeel is voor de halve schaal modellen, zowel voor het heren- als dames popje optioneel verkrijgbaar en kan naar keus in de linker of de rechter arm uitgevoerd worden.

Kosten materiaalpakketten inclusief verzendkosten, dames en herenmodel:

¼ schaal pop               € 60

½ schaal pop               € 80

 

Optioneel:

Sokkel ¼ schaal          € 35 

Sokkel ½ schaal          € 40

 

Het materiaalpakket voor het losse armdeel, in hetzelfde materiaal als de pop, is alleen voor de ½ schaal modellen te bestellen. 

Kosten losse armdeel ½ schaal € 40


Paspop op eigen maten

Eigen vorm en maat: 

Zelf kleding maken betekent ook dat er moet worden doorgepast. Dat verloopt moeizaam als dit op het eigen lichaam moet gebeuren. De instelbare paspop kent zijn beperkingen als het om maatwerk gaat.

Een doorpas of moulage verwerking wordt voor de beste valling, op het eigen lichaam of op een 'kopie' van onszelf gedaan.

Wanneer je geen ervaren kleermaker bent is de realisatie van de paspop op eigen mate nóg geen optie. Neem dan eerst contact op met een modevakschool bij jou in de buurt om je naaivaardigheden naar een hoger niveau te brengen.

Hoe werkt het:

Ben je een ervaren naaister dan is aan de hand van de duidelijke werkbeschrijving, de paspop zelf ineen te zetten. Voor het inmeten van de persoonlijke maten bezoek je eenmaal mijn atelier. Het af te leveren materiaal is kant en klaar op maat geknipte en voorzien van markeringen.

 

Het materiaal:

Geen tape, plakpapier of schuim maar een natuurlijk materiaal waar goed met spelden in gewerkt kan worden. De romp en het armdeel, zet je zelf in elkaar met het naaiklaar pakket van geprepareerd, vormvast en vuil afstotend gemaakt linnen.    

De gestikte romp wordt afgevuld met gekaarde, zuivere scheerwol en is daardoor ook uitermate geschikt voor het op vorm persen van je kleding stukken, kop van de mouw en kraagvorm. 


 

Soms is ook een armdeel handig bij de doorpas van een kledingstuk. Hiervoor kan een los armdeel op eigen maten ook worden besteld. 

Dit kan als patroon worden besteld zodat je deze met eigen lichtgewicht materiaal en vulling kunt verwerken.Wil je toch liever in hetzelfde materiaal als de pop werken, kan ook hiervoor een materiaal pakket worden besteld.

Bodemplaat en Sokkel:

De meegeleverde bodemplaat voor de romp is voorzien van markeringen en boorgaatje om aan de romp te fixeren. 

Een sokkel kan zelf gemaakt worden maar is ook op maat te bestellen. De afneembare bodemplaat wordt dan met de sokkel verbonden geleverd.

 

Eindresultaat: 

Na het ineen stikken, het afvullen en de verwerking op de bodemplaat met sokkel wordt de romp geperst, waarmee de vulwol iets "inklinkt" en de bobbeltjes vlakker worden. 


Ik ben aangesloten bij:

De 'Ambachtelijke Kleermakers Modevak Opleiding': AKMO

Het 'Landelijk Platform voor Modevakonderwijs': LPM-mode

De "Branchevereniging Mode Ambachten': BMA

De 'Nederlandse Kostuumvereniging'.

De 'Nederlandse Hoedenvereniging'.

 Het Adres:   

Sint Paulusweg 5, 

4902 PS Oosterhout.

BTW id: NL NL001188848B26

KvK: 20068647