Modevakopleiding Rombouts

paspop op eigen maten

Eigen vorm en maat: 

Zelf kleding maken betekent ook dat er moet worden doorgepast. Dat verloopt moeizaam als dit op het eigen lichaam moet gebeuren. De instelbare paspop kent zijn beperkingen als het om maatwerk gaat.

Een doorpas of moulage verwerking wordt voor de beste valling, op het eigen lichaam of op een kopie van onszelf gedaan. Een los armdeel op eigen maat, is ook verkrijgbaar.

Hoe werkt het:

Ben je een  ervaren naaister dan is, aan de hand van de duidelijke werkbeschrijving de paspop zelf ineen te zetten. Voor het inmeten van de persoonlijke maten bezoek je eenmaal mijn atelier.        

Het af te leveren materiaal is kant en klaar op maat geknipte en voorzien van markeringen.


Het materiaal:

Geen tape, plakpapier of schuim maar een natuurlijk materiaal waar goed met spelden in gewerkt kan worden. De romp, eventuele armdeel, zet je zelf in elkaar met het naaiklaar pakket van geprepareerd, vormvast en vuil afstotend gemaakt linnen. De gestikte romp wordt afgevuld met gekaarde, zuivere scheerwol en is daardoor ook uitermate geschikt voor het op vorm persen van je kleding stukken, kop van de mouw en kraagvorm. 

 

Eindresultaat: 

Na het ineen stikken rest slechts nog het afvullen, de verwerking op een sokkel en het vormpersen.    

Bodemplaat en Sokkel:

De meegeleverde bodemplaat voor de romp is voorzien van markeringen en boorgaatjes om met het meegeleverde garen aan de romp te fixeren. 

Een afneembare sokkel op maat, kan ook door ons worden geleverd.

 

Masterclass:

Verwerk je de paspop liever onder begeleiding, ook dan is ervaring achter het naaimachine noodzakelijk en niet geschikt voor de beginnende kleermaker. 

De masterscass is op vrijdag of zaterdag van 09:30 tot 13:00 uur. 

 

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden en kosten, neem dan contact op via deze link: Contact