Modevakopleiding Rombouts

kleermakers opleiding

 

MAATWERK BEGINT BIJ EEN GOEDE PASVORM.

 

De weg naar de kleermakers opleiding start met het eigen maken van  eenvoudige rokken, broeken, blouses, jurken en jasjes voor dames en kinderkleding.

 

 De pasvorm van de kledingstukken en patrooncorrecties op lichaamskenmerken krijgen veel aandacht. Het inmeten van de maten is een onderdeel van de jaarlijks terugkerende costumiere-dag.

 

Vezels, draadjes en weefsels: het bestuderen en herkennen van onze stoffen, is een onderdeel van de opleiding. Aan de hand van de zeer overzichtelijke lesmap "Alledaags Textiel" analyseren we de stofstalen op de grondstof en de eigenschappen. Zo bouwen we parate kennis voor de aanschaf van de juiste materialen. 

Tijdens de kleermaker opleiding krijg je de verwerkingen voor japonnen, mantels en colberts op hoog niveau aangeboden. Onderweg naar dit vakdiploma krijg je regelmatig de gelegenheid om  stage momenten in te plannen op een van de lesgroepen. Daarnaast kan ik je begeleiden bij het opstarten van een eigen groep hobby naailessen. Die lessen verzorg je aan de hand van de lesmaterialen van "Patroon op Maat".

 

Ligt jouw voorkeur bij het kleermakersvak, dan bouw je tijdens je studie al een klantenkring op.

 

Heb je de door LPM-mode geëxamineerd vakken met goed gevolg doorlopen, dan ligt de weg naar het afstuderen als lerares AKMO voor je open. Als aangesloten lid van de Ambachtelijke Kleermakers Modevak Opleiding is het mogelijk je eigen kandidaten op te leiden. Daarnaast zijn er de specialisatie vakken in het heren kostuumvak, kinderkleding ontwerpen, hoedenmaker en handwerktechniek.  

 

Wil je een vrijblijvend informatief gesprek, stuur me dan een bericht via deze link: contact