Modevakopleiding Rombouts

Kleermakers Opleiding

 

MAATWERK IS DE BASIS VAN EEN GOEDE PASVORM.

Dit is ons motte en komt als snel tot uiting tijdens het op maat tekenen en maken van eenvoudige rokken, broeken, blouses, jurken en jasjes voor dames en kinderkleding worden bij de eerste module Costumière aangeboden.

Vezels, draadjes en weefsels. Het bestuderen en herkennen van stoffen is onderdeel van de opleiding. Aan de hand van de overzichtelijke lesmap worden stofstalen geanalyseerd op de grondstof en eigenschappen. Zo wordt parate kennis gemaakt voor de aanschaf van de juiste materialen, waarbij wij ook duurzaamheid en de circulaire economie niet uit het oog trachten te verliezen

De pasvorm van de japon, colbert en mantel komt aan bod vanaf de 2e module, de afronding van de
Kleermakers Opleiding.

Om te ervaren of lesgeven ook voor jou een optie is, krijg je  regelmatig de gelegenheid een stage moment in te plannen.

Ligt jouw voorkeur bij het kleermakersvak, dan werk je aan het opbouwen van een klantenkring. Ligt jouw hart bij het doorgeven van kennis, dan start je een eigen lesgroep op  aan de hand van de lesmap  'Patroon op Maat'.

 

Heb je de door LPM-mode geëxamineerd en door MODINT gecertificeerde vakken met goed gevolg doorlopen, dan ligt de weg naar het afstuderen als lerares AKMO voor je open. 

Als aangesloten lid van de 'Ambachtelijke Kleermakers Modevak Opleiding' is het mogelijk je eigen kandidaten op te leiden. Daarnaast zijn er de specialisatie vakken in het heren kostuum vak, kinderkleding ontwerpen, hoedenmaker en handwerktechniek. 

 

Wil je meer weten, maak dan een afspraak voor een vrijblijvend informatief gesprek via deze link: Contact