Modevakopleiding Rombouts

kleermakers opleiding

 

MAATWERK BEGINT BIJ EEN GOEDE PASVORM.

 

Dat is al jaren ons motto. De weg naar de kleermakers opleiding start met het tekenen en maken van  eenvoudige rokken, broeken, blousjes, jurken en jasjes voor dames en kinderkleding tijdens de module Costumière.

Bij een studiebelasting van gemiddeld 8 lesuren en 16 huiswerkuren per maand, is het mogelijk binnen 2 jaar deel te nemen aan het landelijk examen. Een door Modint gecertificeerde opleiding, waardoor de kosten zijn op te voeren bij je aangiften inkomstenbelasting.       


Inschrijving voor omscholing via de werkgevers of gemeente behoort tot de mogelijkheden.  

 

De pasvorm van de kledingstukken en patrooncorrecties op lichaamskenmerken krijgen veel aandacht. Het inmeten van de maten is een onderdeel van de jaarlijks terugkerende costumiere-dag.

 

Vezels, draadjes en weefsels: het bestuderen en herkennen van onze stoffen, is een onderdeel van de opleiding. Aan de hand van de zeer overzichtelijke lesmap "Alledaags Textiel" analyseren we de stofstalen op de grondstof en de eigenschappen. Zo bouwen we parate kennis voor de aanschaf van de juiste materialen. 

Tijdens de kleermaker opleiding krijg je de verwerkingen voor japonnen, mantels en colberts aangeboden. 

Om te ervaren of lesgeven ook voor jou een optie is, krijg je  na het behalen van het Costumière diploma, regelmatig de gelegenheid om stage momenten in te plannen op een van de lesgroepen

 

Ligt jouw voorkeur bij het kleermakersvak, dan bouw je tijdens je studie al een klantenkring op.

Ligt jouw hart ook bij het doorgeven van jouw kennis, dan start je een eigen lesgroep op. Deze les verzorg je aan de hand van de lesmaterialen van 'Patroon op Maat'.

 

Heb je de door LPM-mode geëxamineerd vakken met goed gevolg doorlopen, dan ligt de weg naar het afstuderen als lerares AKMO voor je open. Als aangesloten lid van de 'Ambachtelijke Kleermakers Modevak Opleiding' is het mogelijk je eigen kandidaten op te leiden. Daarnaast zijn er de specialisatie vakken in het heren kostuum vak, kinderkleding ontwerpen, hoedenmaker en handwerktechniek. 

 

Heb ik je nieuwsgierig gemaakt. Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend informatief gesprek via deze link: Contact