Modevakopleiding Rombouts

Kleermakers Opleiding

 

MAATWERK IS DE BASIS VAN EEN GOEDE PASVORM.

Dit is ons motte en komt al snel tot uiting tijdens het op maat tekenen en het op de juiste manier in elkaar zetten van eenvoudige rokken, broeken, blouses, jurken en jasjes voor dames en kinderkleding.  Deze onderdelen worden bij de eerste module Costumière aangeboden.

Vezels, draadjes en weefsels. Het bestuderen en herkennen van stoffen is een onderdeel van de opleiding. Aan de hand van de overzichtelijke lesmap Textiel worden stofstalen geanalyseerd op de grondstoffen en eigenschappen. Zo wordt parate kennis gemaakt voor de aanschaf van de juiste materialen, waarbij wij ook de duurzaamheid en de circulaire economie niet uit het oog trachten te verliezen

De pasvorm van japon, colbert en mantel komen aan bod vanaf de 2e module en is de afronding van de
Kleermakers Opleiding.

Om te ervaren of lesgeven ook voor jou een optie is, krijg je  regelmatig de gelegenheid een stage moment in te plannen.

Ligt jouw voorkeur bij het kleermakersvak, dan werk je aan het opbouwen van een klantenkring. Ligt jouw hart bij het doorgeven van kennis, dan start je een eigen lesgroep op  aan de hand van de lesmap  'Patroon op Maat'.

 

Heb je de door LPM-mode geëxamineerde en door MODINT gecertificeerde vakken met goed gevolg doorlopen, dan ligt de weg naar het afstuderen als lerares AKMO ook voor jou open. 

Als aangesloten lid van de 'Ambachtelijke Kleermakers Modevak Opleiding' is het mogelijk je eigen kandidaten op te leiden.

Naast de kleermakers opleiding damesmode zijn er de specialisatie vakken in het heren kostuum vak, kinderkleding ontwerpen, hoedenmaker en handwerktechniek. 

 

Wil je meer weten, maak dan een afspraak voor een vrijblijvend informatief gesprek via deze link: Contact